Menu
6/2019

5/2019 Hannes Kokkonen toimii tietoliikenneverkkojen liiketoimintajohtajana Insplanilla

Insplan Oy on nimittänyt uudeksi tietoliikenneverkkojen liiketoimintajohtajaksi Hannes Kokkosen. Lähes 20 vuotta erilaisten tietoliikenneratkaisujen parissa työskennellyt Kokkonen siirtyy Insplanille Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursorista, jossa hän on ollut johtamassa Euroopan Kehitysaluerahaston digitalisaation edistämiseen tähtääviä hankkeita.

”On erittäin hienoa saada Hannes mukaan Insplanin tiimiin. Hannes on kokenut ja osaava ammattilainen, joka tuo suurta lisäarvoa meidän asiantuntijoidemme joukkoon. Hän tulee työssään hyödyntämään Insplanin nykyaikaista toimintamallia, digitaalisia työkaluja sekä valtakunnallista toimipisteiden ja asiakkaiden verkostoa. Näistä lähtökohdista meillä on mahdollisuus kehittyä merkittäväksi toimijaksi myös tietoliikenneverkkojen saralla”, Insplanin toimitusjohtaja Mika Seppänen kuvailee.

Helsingin teknisessä opistossa tietoliikennetekniikkaa opiskellut Kokkonen on ehtinyt kasvattaa ammattitaitoaan monessa eri pestissä. Valmistumisen jälkeen hän työskenteli Nokialla matkapuhelinverkkojen suunnitteluinsinöörinä. Vuonna 2005 hän perusti oman yrityksen, joka toteutti erilaisia tietoliikenneprojekteja. Viisi vuotta yrityksen perustamisen jälkeen Kokkonen valittiin Uudellamaalla vuoden Nuoreksi Yrittäjäksi.

”Yrittäjätoiminnan jälkeen olin mukana datakeskusten rakentamisprojekteissa, sekä työskentelin Telialla 4G LTE-verkon rakennuttajana Suomessa”, Kokkonen kertoo.

Insplanille Kokkonen alkaa rakentaa uutta tietoliikenneyksikköä. ”Haluamme olla merkittävä tietoliikenneratkaisujen toteuttaja Suomessa. Aloitamme yksikön toiminnan tarjoamalla laajakaista- ja kiinteistöjen Wi-Fi verkkojen toteutuspalvelua. Kartoitamme mahdollisuuksia toimittaa osaamistamme myös teollisuuslaitoksille. Lisäksi tulemme olemaan vahvasti mukana 5G-verkon käyttöönottoon liittyvissä hankkeissa”, hän kaavailee.

Mobiiliverkon datanopeuksien kasvattaminen monikertaiseksi vaatii korkeampia taajuuksia ja leveämpää kaistaa. Korkeampi taajuus tarkoittaa myös lyhyempää aallonpituutta ja sen myötä heikompaa kantamaa ja läpäisevyyttä. 5G-verkossa ongelma ratkaistaan siten, että verkko muodostetaan pienistä soluista, jonka ansiosta yhteys käyttäjien ja tukiaseman välillä pysyy häiriöttömänä.

”Käytännössä 5G-verkko rakennetaan niin, että antennit sijoitetaan tiheästi lähelle käyttäjiä. On kaavailtu, että valaisinpylväät toimisivat pääsääntöisenä sijoituspaikkana 5G-antenneille. Uusien antenniratkaisujen suunnittelussa voimme hyödyntää Insplanin kokemusta katuvalaisinverkkojen suunnittelusta.”

Työssään Kokkonen motivoituu haasteista, joihin pitää löytää ratkaisu totuttujen toimintatapojen ulkopuolelta. Vapaalla hän vaihtaa tietoliikenteen liikuntaan: kesäisin Kokkosen voi bongata patikoimasta tai polkujuoksemasta, talvisin taas suksilta

”Lisäksi soitan kitaraa ja välillä lauleskelenkin, enimmäkseen omaksi ilokseni. Välillä heitän myös pieniä keikkoja.”

Lisätietoja antaa

Mika Seppänen

mika.seppanen@insplan.fi

050 543 9888